Norsk English Deutsch Français
Granvin Bygdemuseum

Nyhende

Ny direktør i HVM

Randi Bårtvedt har takka ja til stillinga som direktør i Hardanger og Voss museum (HVm). Ho er stolt og glad over å bli leiar for og del av eit av Noregs flottaste museum. Randi

3D-modellen av Gamle Vangen

Mads Ringdal har det siste året arbeidd med å byggja opp ein digital versjon av Gamle Vangen, slik bygdesenteret såg ut rundt 1930.

Herheim foto

Fotograf Kjell Herheim er strålande nøgd med at Voss folkemuseum, med god hjelp av dei lokale bankane, har takka ja til å overta heile arkivet til Herheim Foto. Dette

Master Class Hardanger 2014

Store nyhende for ivrige hardingfelespelarar frå heile landet: Til hausten startar me oppatt Master Class Hardanger, med meisterspelemann Knut Hamre som hovudlærar.

Byggestart for Skyspace innan rekkevidde

Heilt mot slutten av fjoråret vart det klart at arbeidet med ein James Turrell Skyspace kan starta opp i 2014.

Mølster i haustsola

Ta turen opp til vakre Mølster!

Reparasjon av Botolvsløa

Denne hausten driv hantverkarane på med ei større omvøla av taket på Botolvsløa...

På sporet av ei ny tid

Ei utstilling om korleis jernbanen endra Voss.

Olav Kolltveit, bygdebok for Odda, Ullensvang og Kinsarvik

Nytt høve å sikra deg bygdebøkene for Odda, Ullensvang og Kinsarvik av Olav Kolltveit. Det åtte band store verket er no til sal for berre 1.200,-

Gamalt frå Voss

Den lokalhistoriske årboka Gamalt frå Voss kom fyrste gong ut i 1969. No har du sjansen til å sikra deg dei 36 fyrste årgangane til ein svært rimeleg pris - berre 800 kroner.