Norsk English
Hardanger Folkemuseum
Agatunet
Voss Folkemuseum
Hardanger Fartøyvernsenter
Kunsthuset Kabuso
Ingebrigt Vik Museum
Kvam Bygdemuseum
Granvin Bygdemuseum

Ny styrar på Voss folkemuseum

Eirik Helleve er tilsett som ny styrar og avdelingsleiar på Voss folkemuseum. Helleve tek til i stillinga i august.

Avdelingsleiaren har det faglege og administrative ansvaret for forvalting, drift og utvikling av Voss folkemuseum. Dei museumsfaglege oppgåvene er likevel dei mest sentrale i stillinga.

Avdelingsleiaren inngår i leiargruppa for Hardanger og Voss museum, og rapporterer til direktøren for det konsoliderte museet. Stillinga er sentral i det vidare arbeidet med utvikling av Hardanger og Voss museum, og avdelingsleiaren vil få ansvarsoppgåver som går på tvers av avdelingane i det konsoliderte museet.

Eirik Helleve (47) er frå Voss, og er utanna etnolog frå Universitetet i Bergen. Han har jobba i mange år ved Aasentunet i Ørsta både som formidlingsleiar og som dokumentasjonsleiar. Han har også vore dagleg leiar for Allkunne, det nynorske nettleksika. Helleve arbeider i dag  frilansskribent og har nyleg gitt ut jubileumsboka til Norsk barneblad. Helleve tek til i jobben medio august 2012.

Hardanger og Voss museum er svært nøgd med å få Helleve som leiar på Voss folkemuseum og ser fram til samarbeidet med han.